Nord for Coimbra lige ved hovedvej A1 fra Lissabon-Oporto ligger Luso som et attraktiv kursted, hvis berømte flaskemineralvand fosser frit fra stedets kilder.


Gade i Luso. Kilde: Carlos Goulão

Lusos kloster

I det 11. århundrede var Luso kun en landsby, som blev forbundet med et kloster ved Vacarica, længe før stedets varmtvandskilder blev populære i det 18. århundrede.

Seværdigheder i Luso

Kurcentret i Luso har specialiseret sig i behandling af arteriosklerose, en arteriesygdom, som hovedsagelig rammer ældre, karakteriseret ved uelastiske og fortykkede karvægge, med formindsket blodgennemstrømning til følge.

Det varme vand, som stammer fra en kilde neden for Sao Joao kapellet, siges at være af yderligere værdi for dem, der lider af nyreproblemer og gigt.

Oplevelser i nærheden af Luso

Luso ligger på kanten af Serra do Bucaco, en skovklædt højderyg på ca. 15 km, der løber mod nord fra Penacova med floden Mondego. Fredet som en nationalpark er skoven bemærkelsesværdig for sine høje cyprestræer af mexicansk oprindelse, der står i en indhegning, som er adskillige kilometer i diameter, på de sydlige bjergskråninger. Området er også berømt for at være scenen for Wellingtons sejr over franskmændene under Massena i 1810.