Når flere generationer skal holde ferie samme sted, skal det være et sted med forskelligartede tilbud. Netop det finder du på Madeira, som er et oplagt mål for en familieferie.


Foto: D-Stanley, Creative Commons.

En familieferie på Madeira

En bred vifte af tilbud lige fra gastronomiske herligheder til udfordrende vandreture, er da også hvad Berlinskes rejseskribent, Gitte Holtze, fandt, da hun fornyelig besøgte den portugisiske ferieø med sin mor og søster.

Med et ønske om for første gang i årevis at rejse sammen på ferie, faldt valget naturligt på Madeira. Den populære ferieø i Atlanten har været kendt for især at tiltrække pensionister, men som rejseskribenten fandt ud af, findes der på Madeira attraktioner og aktiviteter for stort set alle interesser og generationer.

Afslapning og vind i håret

Når de rejsendes præferencer spænder lige fra ekstrem aktiv-ferie over gourmetmad til afslapning på terrassen med en kryds-og-tværs, stiller det store krav til feriemålet. Men med villighed til at indgå de nødvendige kompromisser en familieferie altid må indebære, fandt familien på Madeira de rette betingelser for en vellykket og oplevelsesrig rejse, hvor både skribenten, dennes mor og søster fik mulighed for at udforske det, de hver især gerne ville. Samtidig viste det sig ikke overraskende også at være ganske fornøjeligt for alle at bruge tid på de andres feriefavoritter.

Du kan finde den fulde rejsebeskrivelse på Berlingskes rejsesektion, Rejseliv. Her kan du læse om familiens oplevelser på gourmetrestaurant, slentreture i hovedstaden Funchal, meditativ levada-vandring, stejle stigninger til fabelagtige udsigter og meget mere.

Bo i unikke ferieboliger på Madeira

Skal dit ferieophold på Madeira være noget særligt, kan du gøre som Berlinskes rejseskribent og bo i en af øens tidligere herregårde eller herskabsvillaer – de såkaldte Quintas, som i sig selv byder på unikke ferieoplevelser.

Det danske rejsebureau Hideaways arrangerer rejser til Madeira, hvor du kan bo på Quintas. Du kan f.eks læse mere om Hotel Quinta Splendida som var det hotel Gitte Holtze og familien boede på under deres rejse på Madeira.