Madeira er et naturskønt paradis, hvor en to-trediedel af øen er udlagt til fredede naturparker og vildtreservater, og hvor golfbanerne ligner vidunderlige botaniske haver med fantastisk vegetation, forrygende panoramaudsigt og guddommelig ro.
Portugal er verdenskendt for de mange fine golfbaner, men mange har ikke besøgt Madeira og det er en skam. Her kan du læse lidt om de muligheder der er for at spille golf på Madeira, og hvorfor du skal overveje Madeira som din destination, næste gang du skal på en goldfrejse

Terrænet er udfordrende, klimaet er perfekt til golfspil året rundt – takket være Golfstrømmen – og tilmed er denne himmel på jord for golfentusiaster ikke overrendt, så der er sjældent noget, som hedder kødannelse eller irriterende ventetid. Uden for højsæsonen kan man ligefrem få den fornemmelse, at man nærmest har hele herligheden for sig selv – og det er svært at forestille sig græsgrønne pletter på kloden, der for alvor kan tage konkurrencen op.
Madeiras tre golfbaner er lige så forskellige, som de er smukke, men det kan være svært at vælge. De vækker i hvert fald alle udelt begejstring hos alle, der spiller dér – eller bare kigger på.
Det smukke natursceneri på ”Clube de Golf Santo da Serra” har været med til at gøre ”Madeira Island Open” meget populær hos internationale golfere. Der har været spillet siden 1934, og Santo da Serra, der var den første golfbane på Madeira, står i dag på listen over de 100 bedste i Europa. Her er luften helt vidunderligt ring, og den suveræne udsigt ud over havet og klippelandskabet er så bjergtagende, at man bliver helt høj og glemmer alt andet end spillet og naturen.

Anerkendte golfmagasiner fremhæver ”Palheiro Golf” som ”en visuel fest fra først til det allersidste put”, og ”det nærmeste man kan komme konceptet for et golfparadis”. Golfbanen åbnede i 1993, anlagt i en vidunderlig gammel park med høje pinjetræer, botaniske sensationer, blomsterdyrkning og en imponerende 200 år gammel pragtvilla, der stadig benyttes ligesom den tilhørende tesalon. Det er ligesom at være tilbage i verden af i går. Som om verden står stille. Og der er så vidunderligt og fredeligt i det fantastiske haveanlæg, at man begynder at hviske andagtsfuldt til hinanden, selv når man bagefter sidder på klubhusets terrasse med et forrygende vue ud over Funchal og Atlanterhavet.
”Porto Santo Golfe”, der ligger på en lille idyllisk ø nogle timers sejlads fra Madeira, er udråbt til en sand udfordring iscenesat i et fantastisk landskab med to forskellige spillezoner med forskellige sværhedsgrader. Vælg selv – eller prøv dem alle tre!

Lidt fakta om Madeiras golfbaner.
Clube de Golf Santo da Serra.
Totalt naturlige omgivelser med et udfordrende terræn. Bedste golfklima hele året. Den oprindelige 9 huls bane blev i 1991 forøget med 18 til 27 huller efter udkast af Robert Trent Jones Sr. Og rangerer nu blandt verdens top 100 golfbaner i en underskøn natur.

Porto Santo Golfe
Beliggende ved stranden af den idylliske ø Porto Santo. 18 huls bane (6434 meter) i de mest naturskønne omgivelser. 9 huls par-3 bane. Udlejning af clubs, el-buggies og trolleys. Omklædningsrum, sauna, jacuzzi, tyrkiske bade, klubhusrestaurant.

Palheiro Golf
Etableret i 1993, designet af Cabell B. Robinson og renovert i 2003. Beliggende på en 200 år gammel landejendoms område med udsigt over Funchal. ”It must be the nearest concept to a golfer´s pardise!” (Simon Ames, Going for Golf)