Der er er blomster på Madeira hele året, men især foråret er farverigt. Netop nu er der ekstra mange blomster i hovedbyen Funchal. Her gør man nemlig klar til den store, traditionsrige blomsterfestival, som igen i år vil sætte masser af kulør på byens gader og stræder.

Madeira blomsterfestival
Foto: Visitmadeira.

Madeira blomsterfestival 2017

Festivalen, Festa da Flor, som i 2017 afholdes fra den 4. til 21. maj, er en fejring af foråret, som særligt på Madeira altid betyder en sand eksplosion farver og dufte fra de mange blomster, som har givet øen dens kælenavn.

Årets største festival vil traditionen tro trække mange lokale og turister til Funchal – især den første weekend. Om lørdagen går hundredvis af børn med hver deres blomst ned ad Avenida Arriaga til Praça do Município, rådhuspladsen, for at bidrage til Håbets Mur, som symboliserer et ønske om fred i verden. Opbygningen af den kulørte og velduftende blomstermur afsluttes med, at en flok hvide duer slippes fri.

Allerede dagen efter kan du opleve festivalens mest populære indslag, når en perlerække af overdådigt blomster-udsmykkede vogne ledsages af musik samt utallige fantasifuldt udklædte børn og dygtige dansere gennem byen.

Udover bygningen af Håbets Mur den 6. maj og den store blomsterparade den 7. maj 2017 vil der de kommende uger være en stribe koncerter, markeder, udstillinger, workshops og ikke mindst flotte udsmykninger at udforske i Funchal. Med inspiration fra religiøse højtider er flotte “blomstertæpper”, som strækker sig langt ned ad Avenida Arriaga, blevet en fast del af byens udsmykning i forbindelse med festivalen. Derudover konkurrerer byens butikker om at lave det flottest dekoreret udstillingsvindue.

Som noget nyt vil blomsterfestivalen i år inkluderer ‘Madeira Auto Parade’, som er et træf for klassiske biler og motorcykler.

Du kan finde det fulde festivalprogram på den officielle hjemmeside: festadaflor.visitmadeira.pt

Madeira for alle aldre hele året

rapelling Madeira

Aktiv ferie på Madeira. Foto: PRORoberto Lumbreras, Creative Commons.

Måske tænker du, at man på Madeira med blomsterfestivalen og gamle biler mest er interesseret i at tiltrække det grå guld. Det er dog på ingen måde tilfældet. Selvom den smukke blomsterø har ry for at være et favorit rejsemål blandt pensionister, har en ny målgruppe af yngre rejsende de senere år også fået øje på den lille portugisiske ø i Atlanterhavet. Har man ikke længere samme lyst til at bruge sin ferie på destinationer med støjende diskoteker og livligt natteliv, men stadig et ønske om at opleve noget nyt hver dag, er Madeira da også en oplagt destination.

Den spektakulære natur på rig mulighed for at holde en aktiv ferie med for eksempel trekking, rappelling og dykning. Det er ligeledes heller ikke kun i vinterhalvåret, at du bør overveje at rejse hertil. Det er ganske vist småt med egentlige strande (med undtagelse af dem på naboøen Porto Santo), men du skal alligevel huske badetøjet, da der til gengæld er mange skønne, naturskabte havbassiner på Madeira.

Du kan finde meget mere inspiration til oplevelser på øen med det evige forår i artiklerne her på hjemmesiden. Er det naturoplevelser du søger, er det ikke kun de mange blomster, du kan glæde dig til. Du kan også opleve en sidste rest af den enestående skovtype, laurisilva, på Madeira.