Efter kåringer som Europas bedste ø-destination i 2013 og 2014 kunne Madeira i år endelig tage det sidste skridt op på sejrsskamlen ved World Travel Awards og lade sig hylde som Verdens bedste ø-destination.


Madeira kan nydes hele året. Foto: Artur Malinowski, Creative Commons

Natur og kultur gik op i en højere enhed på Madeira

Vinderne af 2015 World Travel Awards Grand Final blev annonceret forleden ved et arrangement i El Jadida, Marokko. Her vandt Portugal fire af de prestigefulde priser, hvor særligt kåringen af Verdens bedste ø-destination er en af de mest eftertragtede.

Madeira vandt kategorien foran en lang række andre populære og anerkendte rejsemål som Bali, Barbados, Kreta, Maldiverne, Sicilien og Zanzibar.

At rejsebranchen og de rejsende netop har valgt Madeira, skyldes uden tvivl den enestående kombination af storslået natur og spændende kultur, man finder på den portugisiske øgruppe.

Sidste år besøgte over en million turister Madeira, og turistmyndighederne håber, at kåringen ved World Travel Awards vil få endnu flere med feriedrømme til at kigge mod øgruppen i Atlanten.

“Vores øgruppes største aktiv er den overdådige natur, og denne anerkendelse er vi sikre på vil være af stor betydning for Madeiras fortsatte vækst som turistdestination”, sagde Eduardo Jesus fra det regionale sekretariat for økonomi, turisme og kultur.

Madeira hele året

Blandt danske rejsende er Madeira især kendt som et vinterrejsemål, hvor man kan undslippe den danske vinterkulde. Men selvom vinteren på Madeira ganske rigtig er dejligt mild, er resten af året et mindst ligeså godt tidpunkt for et besøg.

Besøger du Madeira i sommermånederne, er det for eksempel mere oplagt at gøre brug af de unikke klippebassiner.