Den populære portugisiske ferieø er blevet hårdt ramt af denguefeber, og indtil videre er over der konstateret næsten 1700 smittetilfælde, heriblandt er 27 europæiske turister fra Portugal, England, Tyskland, Sverige, Frankrig og Finland.


Foto: US Department of Agriculture

Forholdsregler mod denguefeber

Selvom antallet af registrerede tilfælde af denguefeber ifølge den seneste opgørelse (18. november) fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse- og Kontrol (ECDC) er oppe på 1672, er der ikke indført restriktioner for rejsende til Madeira. Men planlægger du en rejse til Madeira, råder Statens Serum Institut dig dog til at tage forholdsregler mod de myg, som overfører denguefeber.

Benytter du således myggespray, myggenet og huddækkende beklædning på din ferie på Madeira, nedsættes risikoen for smitte markant. Du skal tage dine forholdsregler hele dagen, da myggen også stikker om dagen.

Udbruddet af tropesygdommen denguefeber på Madeira begyndte i starten af oktober, og indtil videre har 89 smittede personer krævet hospitalindlæggelse, men der har dog ikke været dødsfald.

Vær opmærksom på symptomer

Denguefeber, er som tidligere beskrevet her på Portugal.dk, en virusinfektion, som kan medføre alt fra milde influenza-lignede symptomer til mere alvorlige udbrud med udslæt og stærke smerter.

Statens Serum Institut anbefaler rejsende der, indenfor 21 dage efter at have forladt øen, får høj feber, udslæt, hovedpine og muskelsmerter til at søge læge.

Udbruddet af Denguefeber på Madeira forventes ifølge ECDC at vare året ud, hvorefter forekomsten af myg formodentlig vil falde.