Porto afholder d. 7. november den syvende udgave af Portos populære marathon, som vil fylde byen med mange festlige aktiviteter og løbere fra hele verden.


Marathon i Porto d. 7 november med deltagelse af løbere fra hele verden

Portos indbyggere bakker op

Det årlige marathon-løb i Porto sætter traditionen tro byen på den anden ende. Mange lokale tager fri fra arbejdet for, individuelt eller med familien, at deltage i arrangementet. I de seneste år har arrangørerne i Porto oplevet en stigende interesse for sportsgrenen, og organisationen Runporto, der står for arrangementet, meldte igår, d. 27 oktober, om 1.410 tilmeldte, men forventer i år at overstige de 1.500 deltagere, når tilmeldingsfristen, d. 31. oktober nåes.

Find hoteller i Porto

Marathon for enhver smag

Portos marathon består af den egentlige marathon, hvor der skal løbes 42.195 m, en familie-marathon på 14.000 meter, der er forbeholdt familier eller venne-grupper og et mini-marathon på 6.000 meter for de mindre trænede – og alle grupper har deres egen starttid på forskellige punkter.

Find billeje i Porto

Tilmeldingsgebyr går til HjerneSagen

Prisen for at deltage i Porto marathon er 60 € og sidste frist for tilmelding er d. 31. oktober. Tilmeldingsgebyret går til den portugisiske udgave af HjerneSagen. Løbet strækker sig fra den historiske bydel mod kysten og igen langs de Douro- flodens smukke bredder og forventes at vare i 6 timer. Præsentationen af dette klassiske marathon-arrangement vil foregå d. 5. november kl. 15.30 i Rosa Mota Pavillon (tidligere Krystal-paladset). Pavillonens navn er iøvrigt til minde om den berømte Porto-fødte Rosa Mota, der var en af verdens bedste løbere i det 20. århundrede, hvor hun både vandt bronzemedalje ved OL i 1984, og var henholdsvis Europa- og verdensmester i 1986 og 1987, samt guldmedaljevinder ved OL i Seoul i 1988.

Læs mere om tilmelding til Porto marathon.