Når startskuddet til Lissabon Maraton lyder for 28. gang den 5. oktober, sendes løberne ud på en af de smukkeste maratonruter i Europa. Spænd løbeskoene og glæd dig til at passere charmerende kystbyer og nogle af den portugisiske hovedstads største seværdigheder.


Lissabon danner en smuk kulisse for maratonløbet. Foto: Nico Kaiser, Creative Commons.

Maraton i Lissabon – noget for alle

For dig som vil prøve kræfter med den fulde maratondistance på godt 42 kilometer, starter løbet om morgenen den 5. oktober i Cascais ca. 30 kilometer vest for Lissabon.

Herfra går turen ad en af kystens smukkeste veje, Estrada Marginal, hvorfra du ifølge arrangørerne løber med udsigt til det turkisblå hav gennem blandt andet Carcavelos, Estoril og Oeiras. I Lissabon går ruten ind igennem de gamle, historiske bydele før målstregen krydses i Parque das Nações.

Det traditionsrige maratonløb i Lissabon hedder i år ‘Rock’n’Roll EDP Lisbon Marathon’ da løbet er blevet en del af ‘Rock ‘n’ Roll Marathon Series’, som arrangerer maratonløb i hele verden. En del af konceptet er, som navnet antyder, at løberne langs ruten ledsages af livemusik.

Flere løb i Lissabon

Lissabon Maraton tiltrækker er ikke kun tusindvis af deltagere til den fulde distance, men også til det halvmaraton og mini-løb, som afholdes parallelt. Halvmaratonløbet med start på Vasco da Gama broen er således også en enestående mulighed for at opleve Lissabon fra et nyt perspektiv, og det omkring 8 kilometer lange mini-maraton kan være en mulighed for at snuse til maratonstemningen uden den helt store kraftanstrengelse.

Særligt det korteste løb er populært blandt de lokale, hvoraf mange nøjes med at gå, da de først og fremmest deltager for stemningens skyld.

Læs mere om Lissabon Maraton på den officielle hjemmeside her