For første gang i historien har hotellerne i Lissabon overskredet 10 millioner overnatninger i et enkelt år. Med 10.067.000 overnatninger i 2013, en stigning på 6,6% i forhold til året før, kan hovedstadens hotelbranche se tilbage på 2013 med en vis tilfredshed. Men det slutter ikke her, for mange nye hoteller er undervejs.Næsten alle er beliggende i byens centrum, og i de fleste tilfælde er der tale om restaurationer af gamle historiske bygninger – helt i tråd med politikernes ønsker om at bevare byens historiske centrum.

Projekterne spreder sig fra Avenida da Liberdade over Baixa-distriktet så langt som til Santa Apolonia – et område, hvor der ikke mangler bygninger til rehabilitering.

Ved Martim Moniz – tæt ved det succesfulde Hotel Mundial – blev Hotel Portugal indviet i slutningen af januar, og Avenida da Liberdade bliver endnu smukkere efter åbningen af Porto Bay Liberdade, der forventes indviet i november 2014. Ligeledes på Avenida da Liberdade åbner til sommer det firestjernede Hotel Bessa Lisboa med 113 værelser.

Læs også: Nyt boutique-hotel i Lissabon