Matosinhos er ikke kendt af mange danske turister og for den sags skyld heller ikke af turister fra andre lande. Opholder du dig i Nordportugal, så ligger Matosinhos tæt på motorvejen og er et oplagt sted for en pause, og specielt hvis du vil nyde en frokost eller middag hvor menuen står på frisk fisk.

Beliggende på nordbredden af floden Leca, i den nordlige forstad til Oporto, er Matosinhos berømt for sin store havn og første-klasses fiske- og skaldyrsrestauranter. Leixoes havnen blev opført i 1884 efter Nogueira Soares planer og blev stærkt udvidet i 1932.

Seværdigheder i Matosinhos: Forbi havnen, på en høj tæt på motorvejen, ligger kirken Bom Jesus fra det 18. århundrede (også kendt som Igreja do Senhor de Matosinhos). Den indeholder en træstatue af Kristus på korset, skyllet op på stranden i det 10. århundrede, hvor en arm manglede. En legende siger, at 50 år efter statuen blev fundet, var der en gammel kvinde, der ledte efter brænde, som fandt træarmen og tog den med til helligdommen, hvor den mirakuløst satte sig fast på statuen. Kirken har en facade i barokstil og et paneleret loft, der gengiver scener fra Jesu lidelse.

Oplevelser i nærheden af Matosinhos: Kort tids kørsel ad kystvejen mod Oporto finder man Castelo do Queijo (Osteslottet), en garnison fra det 17. århundrede opført for at mindes Goncalves Zarco, opdageren af Madeira, som ifølge rygtet kom fra Matosinhos. Den indeholder en ældgammel offersten, der blev brugt af keltiske druider i det 6. århundrede. Ved Foz, Oportos feriested ved stranden, kan besøgende se Sao Joao slottet fra det 16. århundrede, bygget på pladsen, hvor et Benediktiner kloster lå i det 13. århundrede.

Skriv et rejsetip om Matosinhos i Nordportugal hvis du har besøgt byen, så andre kan få glæde af dine oplevelser!