Forholdene for kunder og handlende på Portos berømte madmarked, Mercado do Bolhão, skal forbedres. Et gennemgribende restaureringsprojekt er derfor netop påbegyndt på det farverige marked, som dog i første omgang vil forblive åbent.


En hyggelig atmosfære og masser af gode råvarer. Foto: OndasDeRuido, Creative Commons.

Et bedre marked i 2019

Det lidt slidte præg er uden tvivl noget af det, som er med til at give det gamle marked dets charme, men behovet for reparationer og modernisering har dog også været påtrængende i flere år.

Nogle har udtrykt bekymring for at resultatet bliver et anonymt shoppingcenter, men i forbindelse med præsentationen af projektet lovede borgmesteren i Porto, at den omfattende restaurering vil ske med respekt for det farverige markeds særlige atmosfære.

Restaureringen vil ifølge kommunens informationsportal, Porto.pt, omfatte blandt andet modernisering af markedets el-installationer, varme og afkøling, direkte adgang til metro. I stueetagen får boderne fast tag, og på første etage vil der både være områder med boder og spisesteder.

Oplevelse for både smag og øjne

Bolhão-markedet som stammer fra 1800-tallet, er stadig stedet, hvor mange af storbyens indbyggere kommer for at købe ost, brød, oliven, røget kød, pølser, frugt og grønt.

Selv hvis du ikke som de lokale skal gøre dagens indkøb, er markedet bestemt et besøg værd. Når der summer af liv på de travle dage, er her en helt særlig stemning. De handlende frister gerne med smagsprøver på delikatesser og vine, ligesom der nu til dags også findes et par souvenirbutikker.

Er smagsprøver ikke nok, kan du eventuelt slå dig ned på et af spisestederne og herfra betragte livet mellem boderne.

Markedet på Rua Formosa har åbent alle dage undtagen søndag. Normalt er der mest livligt om morgen fredag og lørdag.

Mercado do Bolhão, Portos mest kendte madmarked, lukkes ifølge de tilgængelige oplysninger først helt for besøgende næste år for at åbne i en ny og forbedret udgave i 2019.