10 Michelin-kokke fra hele verden er samlet i Ponta Delgada på Azorerne for at deltage i 4. udgave af '10 Fest Açores 2015' - en international madfestival der sætter fokus på de mange gastronomiske oplevelser, den portugisiske øgruppe tilbyder.


Der bliver kræset for detaljerne. Foto: Rota das Estrelas, Creative Commons.

10 Fest Açores 2015 med dansk deltagelse

Madfestivalen i Ponta Delgada, der løber fra i dag og frem til 27. juni, er organiseret af den lokale hotel- og restaurantskole, Escola de Formação Turística e Hoteleira (EFTH).

Årets madfestival, der er en af Portugals største og mest anerkendte, har deltagelse af Michelin-kokke fra Portugal, Spanien, Frankrig, Belgien, USA, Canada og ikke mindst Danmark, som repræsenteres af Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro.

Eleverne fra EFTH vil i løbet af festivalen assistere de 10 kokke med at skabe 7-retters menuer, der er baseret på ingredienser fra Azorerne.

Du kan finde mere information om til ’10 Fest Açores 2015′ på den turistkontorets hjemmeside her

Flere oplevelser på Azorerne

Det er naturligvis ikke kun for de kulinariske oplevelser, du bør rejse til Azorerne. Øgruppen er berømt for sin unikke natur med store attraktioner både på land og til vands. Læs for eksempel om hvalsafari på Azorerne