Midtportugal

Området mellem Portugals to største byer, Lissabon og Porto, byder på en perlerække af interessante, historiske byer og små charmerende fiskersamfund, hvor gamle traditioner stadig holdes i hævd.


Coimbra universitet. Kilde: Karine et Cyril

De bedste sandstrande

Her ligger også en 280 km lang kyststrækning med nogle af landets bedste badestrande, der stort set er ukendte for turister.

Obidos – Coimbra – Fatima

Fra Lissabon er der blot en god times kørsel til middelalderbyen Obidos, hvis 13 meter høje bymure omgiver den gamle bydel, som er erklæret nationalt monument. Med de vidunderlige, pittoreske gader kranset af farvestrålende huse med gotiske døre og vinduer, de strålende hvide kirker og blomsterfloret regnes byen for en af Europas mest romantiske middelalderbyer. På bredden af Mondego-floden ligger Coimbra, der er en af Europas ældste universitetsbyer, og i dag sætter de mere end 20.000 studerende deres livlige præg på den gamle by. Den hellige by, Fatima, hvor Jomfru Maria i 1917 viste sig for 3 små hyrdebørn er på linje med Lourdes i Frankrig og Santiago de Compostela i Spanien en af de mest betydningsfulde katolske pilgrimsbyer i Europa.

Nazaré – Cabo Carvoeiro – Berlengas

Det siges at fiskerbyen Nazaré fik sit navn, da en munk fra Nazarat i det 4. århundrede bragte en statue af Jomfru Maria hertil. I dag er den Portugals mest populære fiskerby, hvor man tydeligt kan fornemme byens oprindelige charme. Fiskerbådene trækkes ikke længere på land ved hjælp af okser, men de er stadig udsmykket i de traditionelle klare farver og med øjne, der skal sikre dem mod skibbrud. Mange fiskere bærer stadig de traditionelle ternede skjorter og strikkede huer, mens deres koner iklæder sig op til 7 lag skørter under nederdelen. I Peniche finder man landets næststørste fiskerflåde, et stort udvalg af fiskerestauranter og kniplinger udført efter gamle traditioner. Fra byen kommer man nemt ud til Cabo Carvoeiro, fra hvis fantasifuldt formede klipper der er en fantastisk udsigt over havet og ud til de små øer, Berlengas, der er udlagt som naturreservat.

Costa Azul

Kyststrækningen syd for Tejo-flodens udmunding helt ned til byen Sines går under betegnelsen Costa Azul, ”Den blå kyst” og er en af Portugals mest storslåede. Her er sandstrande, så langt øjet rækker, dramatisk klipper, små eventyrlige bugte og utallige småbyer, hvor fiskeriet er livsnerven. En af de mest besøgte er Sesimbra, der er omkranset af en sydvendt bugt. Kystens største by er Setúbal med den gamle bydels labyrint af krogede gader og pastelfarvede huse, gode fiskerestauranter og fredelige parker. Den mest populære strand er den mere end 13 km lange Costa Da Caparica fuld af markeder, restauranter og cafeer.

Alentejo

Den vidstrakte, solrige, landbrugsregion, Alentejo, dækker næsten en tredjedel af Portugal og strækker sig fra Tejo-floden helt ned til Algarve. Kendetegnende for regionen er bølgende, gyldne hvedemarker, umådelige olivenlunde, et væld af smukke, hvidkalkede landsbyer og en række historisk interessante megalitter og fæstninger. Hertil kommer de store kork-ege og Alentejo-vinen, der regnes for noget af den bedste vin i Portugal. Regionens hovedby er Évora, der har været erklæret verdensarv af Unesco siden 1986. Den har en lang og spændende historie bag sig og er fyldt imponerende bygningsværker, templer og smukke pladser.

Nyheder i Midtportugal

Indlæs flere

HideawaysTuristbureauer

Hideaways