Den smukke markedsby Monchique er velkendt for sit kunsthåndværk, mest bemærkelsesværdigt folde-ud træskamlerne, som oprindelig stammer fra et romersk design, og for sit levende kreaturmarked, der afholdes den tredje fredag i hver måned.


Gade i Monchique. Kilde: Sverrir Mirdsson

Monchiques udsigt

Beliggende 458 meter over havet tilbyder Monchique frisk bjergluft og storslået udsigt over kyststrækningen i det fjerne.

Seværdigheder i Monchique

På den brostensbelagte Rua da Igreja bag Monchiques hovedtorv ligger sognekirken fra det 16. århundrede med en detaljeret sengotisk døråbning med udskårne søjler, der ligner nautiske reb og knob. Fint beliggende over Monchique er ruinerne af det franciskanske kloster Nossa Senhora do Desterro, grundlagt i 1632 af Dom Pero da Silva, senere statholder i Indien.

Oplevelser i nærheden af Monchique

Kort tids kørsel mod syd fra Monchique, og 18 km nord for Portimão, har de varme kilder Caldas de Monchique siden romertiden være populære til behandling af gigt, dyspepsi og hudsygdomme. Placeret i fredfyldte omgivelser under et løvtag blev dette kursted for nylig opgraderet med nye hoteller og forbedrede faciliteter.

De skovklædte bjergskråninger på det 773 m høje Serra de Monchique bjerg udgør en mangfoldighed af farver om foråret og sommeren, med mimoser og kameliaer i vildt overflod. Besøgende i Foia, det højeste punkt, får en betagende udsigt over havet og de store sletter i det fjerne.

Du kan finde flere informationer om Monchique på Portugals officielle turistkontors hjemmeside.