Beliggende bare 3 km vest for grænsebyen Vila Real de Santo Antonio ligger den engang så søvnige fiskerby Monte Gordo som den sidste i en lang række af populære feriesteder ved stranden i det østlige Algarve.


Monte Gordo er oprindeligt en fiskerby. Kilde: Koshelyev

Imødekommende Monte Gordo

Strålende og muntert har Monte Gordo udviklet sig betydeligt som en feriedestination over de senere år, imødekommende over for både portugisere og udenlandske besøgende.

Friske fisk i Monte Gordo

Monte Gordo fiskeritraditoner lever videre, når koner i housecoat kommer ud fra nybyggede huse for at modtage det bedste af det friskfangede fra lokale fiskere, der stadig cykler rundt gennem Monte Gordos gader for at aflevere deres ordrer.

Seværdigheder i Monte Gordo

Monte Gordos lysglimtende kasino, der blev åbnet i juli 1996, byder på et moderne spillerum, mere end 200 enarmede tyveknægte og et natligt show. Monte Gordo Bay kan prale af den største strand og det varmeste vand i Algarve, mest takket være middelhavsklimaet og den gunstige geografiske placering nær floden Guadianas munding.

Overstrøet med fyrretræer og beliggende åben ud til havet strækker Monte Gordos brede gyldne strand, én af de fineste langs Portugals sydkyst, sig så langt øjet rækker.

Oplevelser i nærheden af Monte Gordo

Floden Guadiana, der løber ud i Atlanterhavet 3,2 km øst for Monte Gordo, har været en naturlig grænse i mere end 2.000 år, og dannede oprindelig grænsen mellem de romerske provinser Lusitania (Portugal) og Baetica (det sydlige Spanien). Jævnlige flodkrydstogter tilbyder besøgende en smag af den fred og fordragelighed, der findes i denne del af Portugal.

Kort tids kørsel mod nord fra Monte Gordo ligger Castro Marim, det første hovedkvarter for the Military Order of Christ (Kristi Milits), efterkommere fra tempelridderne i Portugal. Sandstensvæggene fra det middelalderlige slot indeholder ruinerne af et endnu ældre slot.