Den kommende uge løber Madeira Naturfestival af stablen med et væld af aktiviteter, der giver dig mulighed for at udforske øens spektakulære natur til lands, vands og i luften.


En klassiker på Madeira: Levada-vandring. Foto: Gunnar Grimnes, Creative Commons.

En uge med natur og kultur på Madeira

Naturfestivalen blev afholdt for første gang i 2011 og er dermed en af de nyeste af årets faste begivenheder på Madeira. Der vil igen i år være et bred palet af aktiviteter at vælge imellem for besøgende i alle aldre.

Fra den 6. til 11. oktober kan du for eksempel tage med på guidede jeep-ture og safari, vandreture og gåture langs levadaer eller prøve kræfter med canyoning, cykling og ridning. Du er naturligvis ikke kun begrænset til aktiviteter på land. Tag for eksempel også med på badture, hvor der er chance for at møde hvaler, eller hop i vandet og afprøv alt fra snorkling til surfing.

Hovedparten af festivalens aktiviteter foregår således rundt om i øens fantastiske natur. Der er dog også mulighed for at besøge et udstillingsområde på Praça do Povo i Funchal, hvor du kan starte med at danne dig et overblik over mulighederne og eventuelt få gode tips til spændende oplevelser. Her vil der desuden sideløbende afholdes en mini-festival med udstilling af blandt andet lokalt håndværk og Madeiras gastronomi.

Læs mere om festivalen og se det fulde program på den officielle hjemmeside her

Herunder kan du få et lille indtryk af de mange muligheder på Madeira.

Skal du holde ferie på Madeira, kan du også finde masser af inspiration til oplevelser i naturen her på hjemmesiden. På den portugisiske blomersterø kan du for eksempel opleve unikke laurbærskove, og det er naturligvis heller ikke til at komme uden om Madeiras levadaer