Det ser nu ud til, at der endelig er fundet en løsning på de problemer indførslen af nye betalingsveje har forårsaget billeje-kunderne i Algarve. Allerede denne sommer skulle et nyt og nemt betalingssystem være på plads.


Nu bliver det igen nemt at benytte billeje på ferie i Algarve. Foto: Jerome Bon

Den nationale sammenslutning for biludlejere i Portugal (ARAC) udtaler således, at foreningens forslag om også at udstyre alle lejebiler med den elektroniske anordning, som registrere betalingen, er blevet accepteret og træder i kraft allerede til maj.

Bompenge betød besvær og forvirring

Da A22-motorvejen i Algarve i starten af december sidste år blev omdannet til betalingsvej medførte det udover voldsomme lokale protester også forvirring om hvordan billeje-kunderne skulle klare betalingen, da lejebilerne ikke var udstyret med den brobizz-lignende betalingsanordning.
Den officielle vejledning lød efterfølgende på, at turister 48 timer efter at have brugt en betalingsvej i en lejebil kunne betale regningen på et posthus. Men ikke blot har dette været et bøvlet system for turisterne, men det har også for mange som blot besøger Portugal i en forlænget weekend, været umuligt at nå at betale et skyldigt beløb inden hjemrejsen.

Aftale vigtig for turismen i Algarve

Ifølge Joaquim Robalo de Almeida fra ARAC betyder den nye aftale, at billeje-kunden fremover mod at betale et dagligt gebyr får mulighed for at benytte alle de portugisiske betalingsveje og blot få trukket afgiften direkte på kreditkortet.

“Vi har brug for at denne løsning træder i kraft hurtigst muligt. Biludlejningsfirmaerne er afgørende for turismen. Ikke blot er det deres kunder, som bruger flest penge på deres ophold i Algarve, som i gennemsnit varer to uger, men biludlejningsfirmaerne er det første og sidste turisterne møder i Portugal. Hvis deres oplevelse hos biludlejningsfirmaet er negativ, er det det indtryk de tager med hjem og fortæller videre til venner og familie.”

Find oplysninger om billeje i Portugal

Du kan finde flere informationer om billeje i Portugal her på Portugal.dk. Benyt også søgemaskinen her på siden, hvis du har brug for en billig lejebil til din ferie i Algarve. Med ganske få oplysninger fra dig, finder og sammenligner søgemaskinen priser på billeje i hele Portugal fra både store og små biludlejningsfirmaer.