En ny gangbro langs kysten mellem byerne Vilamoura og Quarteira giver feriegæster i Algarve lettere adgang til de fantastiske badestrande.


Foto: Porto Bay Trade, Creative Commons.

Passeio da Duna

Gangbroen mellem de to populære feriebyer på Algarvekysten som anslås at have kostet omkring 4 millioner euro, giver besøgende lettere adgang til regionens største attraktion, de lange smukke sandstrande.

Arkitektfirmaet Proap som i sin tid blev tildelt projektet, fik dog også til opgave at skabe forskellige rekreative og grønne områder langs gangbroen.

Formålet med gangbroen, Passeio da Duna, har således været ikke blot at skabe bedre adgangsforhold til stranden for fodgængere og cyklister, men også at forskønne en strækning mellem Quarteira og Vilamoura, som tidligere har fremstået rodet og forsømt.

Enestående naturoplevelse

Det er ikke kun myndighederne i Algarve, som ser en turistmæssig værdi i at konstruere gangbroer.

I det nordlige Portugal kan du for eksempel følge den 8 kilometer lange gangbro Passadiço do Paiva gennem et smukt landskab langs bredden af Rio Paiva.

Landskabet som denne bro krydser er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af unikke geologiske formationer og fossiler. På en tur ad gangbroen passeres du flere af disse interessante seværdigheder.