Vil du opleve Portugals to største byer i én og samme rejse, bliver det snart lettere. Det nationale portugisiske flyselskab, TAP Portugal, har indkøbt nye fly, som blandt andet skal bruges til en ny lavprisforbindelse mellem Lissabon og Porto.


Foto: Andrew Nash, Creative Commons.

Lavprisruten Ponte Aérea

TAP Portugal modtager frem mod sommeren en række nye fly, som blandt andet skal bruges til at øge frekvensen af afgange mellem Lissabon og Porto. Planen er at der i der myldretiden skal være afgange hver time til priser fra 39 euro for en enkeltbillet. Det er priser, som ifølge TAP Portugal kan konkurrere med højhastighedstoget.

Den nye ’shuttleservice’, Ponte Aérea, vil fra slutningen af marts tilbyde 16 daglige rundture mellem landets to største byer. Tager du flyet kan turen klares på omkring 30 minutter. Vælger du i stedet toget, skal du afsætte 2,5 timer til rejsen.

Der vil ifølge TAP Portugal blive lavet særlige check-in skranker og boarding gates i lufthavnene til Ponte Aérea ruten, så passagererne oplever mindst mulig spildtid.

TAP Portugal har deres hovedbase i Lissabon Lufthavn, og en styrket indenrigsrute til Porto giver derfor samtidig rejsende fra den nordlige del af landet bedre adgang til flyselskabets internationale netværk. Fra Lissabon tilbyder TAP ruter til destinationer i det meste af verden – blandt andet til København.

Tager kampen op med Ryanair

Da Ryanair i 2014 åbnede en ny base i Lissabon, var det for at “give de portugisiske kunder og besøgende en mulighed for at undslippe TAP’s høje priser”.

Den nye lavprisrute mellem Lissabon og Porto skal da ifølge iagttagere også i høj grad ses som TAP Portugal’s modtræk til Ryanair og andre lavprisflyselskaber.