København har fået en ny portugisisk café og vinhandel, O Bom Português, som vil ændre danskernes opfattelse af portugisisk vin. Udover vine tilbyder den kombineret café og vinhandel i hjertet af Nørrebro desuden udvalgte portugisiske delikatesser og kaffe.


Råvaren til en god portugisisk vin. Foto: Feliciano Guimarães

Det bedste fra Portugal

Ifølge folkene bag O Bom Português har portugisisk vin længe haft et ufortjent dårligt ry i Danmark, men håber man at rette op på ved at give danskerne et sted at smage (og købe) det bedste af portugisiske vin.

Den nye vinhandel tilbyder desuden at arrangere private vinsmagninger, hvor du kan lære om de forskellige vindistrikter i Portugal og landets specielle vinkultur.

O Bom Português, som kan oversættes til “Den gode portugiser” har adressen Fælledvej 25, 2200 København N. Du kan desuden finde O Bom Português er på Facebook

Vingårde i Portugal

Giver et besøg hos O Bom Português dig lyst til selv at rejse til Portugal for at udforske de mange spændende vindistrikter, kan du på en ny hjemmeside finde en guide til Portugals vingårde.

Den nylanceret vinportal ‘Adegas de Portugal‘ (Portugals vingårde) kan således være et nyttigt værktøj til at finde information om hvilke vingårde der findes i den regionen, du rejser i. På hjemmesiden finder du derudover oplysninger om de enkelte vingårdes produktion, beliggenhed, åbningstider, priser og meget andet. Hjemmesiden er dog stadig under opbygning, men antallet af omtalte vingårde skal efter planen stige kraftigt i løbet af det kommende år og vil uden tvivl blive en god hjælp for dig som ønsker at krydre ferien i Portugal med ét eller flere vingårdsbesøg.

Andre har også skrevet om den nye vinbar i København, læs f.eks Maries blog indlæg om O Bom Português, ny portugisisk vinbar i København.

Du kan naturligvis også læse meget mere om portugisisk mad og vin i artiklerne her på Portugal.dk, læs for eksempel om Portugals foretrukne vin, portvin.