I sidste uge satte ekstrem-surferen Garrett McNamara's formentlig en ny verdensrekorden i at surfe den højeste bølge, og i Portugal håber man rekorden kan være med til at tiltrække endnu flere surfere til landet.


Foto: Gustavo Veríssimo

Unikke forhold i Nazaré

Eksperter forsøger nu at fastslå nøjagtig hvor høj bølgen McNamara surfede var, men foreløbige målinger foretaget af portugisiske forskere viser, at bølgen var 34 meter høj. Dermed ser det ud til, at McNamara slår sin egen rekord på 23,77 meter fra 2011 eftertrykkeligt.

Ligesom i 2011 var det ved kystbyen Nazaré, som ligger omkring 130 km nord for Lissabon, at Garrett McNamara fandt sin kæmpebølge. Praia do Norte-stranden ved Nazaré er berømt for sine enorme bølger, som skabes på grund af særlig fordelagtige bundforhold.

God reklame for Portugal

I Nazaré og hos Portugals turistkontor er man glade for den opmærksomhed den nye rekord skaber ude i verden, og håber den vil kunne lokke endnu flere surfere til regionen og resten af Portugal.

“Vi har 725 kilometers ren Atlanterhavskyst med nogle surfstrande som er helt unikke”, lyder det således i en kommentar til den nye rekord.

Mens for eksempel også Algarvekysten tiltrækker mange surfere, er bølgeforholdene i lige præcis dette område ved Nazaré dog i en klasse for sig, og nok noget kun ekstremsurfere som McNamara bør vove sig ud i. Du finder dog også mere rolige vande i nærheden af Nazaré, som for eksempel er velegnede til børn.

Optagelserne herunder af McNamara på vandet ved Nazaré giver et godt indtryk af kæmpebølgerne.

Du kan naturligvis læse mere om seværdigheder og attraktioner i Nazaré her på Portugal.dk