Der er ikke så mange danskere eller portugisere, der kender til forholdet mellem to af de ældste nationer i Europa helt tilbage til vikingernes tid. Dette vil Fernando Coelho Kvistgaard lave om på.


Ny tosproget bog om portugisisk-danske relationer på vej!

Uberørte emner

Midt i januar 2011 udgiver han bogen ”Danmark-Portugal, Venskaber og Stridigheder gennem tiderne”, som han har arbejdet på i ét år. I bogen berører Fernando Coelho Kvistgaard emner, som ikke er blevet blevet berørt før, og bidrager på den måde til en større forståelse af forholdet mellem Portugal og Danmark.

Dansk gift

Fernando Kvistgaard, der er født i Portugal i 1941, i Santarém, ca. 50 km. nord for Lissabon, var i Danmark for første gang i 1961 og blev gift med danske Inga tre år senere i Holstebro. Parret nåede at bo 9 år i Afrika, og en kort periode i Portugal, inden de i 1975 besluttede de sig for at vende tilbage til Danmark. Her uddannede Fernando sig som landbrugstekniker i dansk regi, selvom han allerede var landbrugskandidat i Portugal, hvilket førte til en 25 års lang ansættelse ved Skejbys ”Videnscenter for Landbrug”.

Opfordring fra vennerne

Ud over klassisk musik og IT har historie altid været en lidenskabelig hobby for Fernando og efter mange venners opfordring besluttede han sig for at skrive bogen om forholdet mellem Danmark og Portugal i historisk perspektiv.

Ikke et akademisk værk

Forfatteren selv understreger, at værket ikke skal ses som et akademisk eller videnskabeligt værk, men “alene en opsamling af begivenheder og historiske fakta”, som sætter fokus på de relationer – store som små – der har været mellem de to lande gennem historien.

Udkommer midt i januar

Bogen med titlen ”Danmark-Portugal, Venskaber og Stridigheder gennem tiderne” udkommer midt i januar 2011 på dansk og portugisisk. Den kan foreløbigt købes på Fernando Kvistgaards hjemmeside og koster 180,- dkr.