Turister, der overnatter i Lissabon, skal fra 1. januar 2016 betale lidt ekstra for deres ophold. Hotellerne i den portugisiske hovedstad vil således lægge 1 euro pr. overnatning oven i regningen for den første uges ophold.


Foto: Porto Bay Trade, Creative Commons.

Turistskat i Lissabon

Byrådet i Lissabon indførte allerede i starten af dette år en skat på alle turister, som ankommer til byen med fly eller båd. Hidtil har turisterne dog ikke direkte mærket noget til denne skat, da selskabet som driver landets lufthavnen, ANA Aeroportos de Portugal, har valgt at dække regningen.

Fra nytår indføres dog også en turistskat for overnatninger i Lissabon. Denne skat på 1 euro vil hoteller opkræve som et ekstratillæg, men man skal dog maksimalt betale for 7 overnatninger. Børn er undtaget fra turistskatten.

Det er planen, at de to turistskatter skal opkræves indtil 2019. Byrådet forventer, at det vil indbringe 19 millioner euro, som skal bruges på restaurering af byens historiske monumenter.

Upopulær skat

En enkelt euro lyder måske ikke af meget, men alligevel er den nye turistskat ikke populær i Portugals turistbranche, som frygter det vil afskrække nogle besøgende.

Der har desuden været kritiske røster fra EU, som påpeger at turistskatterne kan være i strid med EU-lovgivningen om forskelsbehandling, da portugisere er undtaget.