Der gode muligheder for at opleve UNESCO verdensarv på en rejse til Portugal. I en ny guideserie fra det portugisiske turistbureau får du tips til verdensarv i Lissabon, Sintra, Évora og Elvas.


Jeronimos-klostret i Lissabon. Foto: Akihito Fujii, Creative Commons.

World Heritage Guide Books

De nye guides udgør den tredje serie om monumenter og steder fra verdensarvslisten i Portugal, som det officielle turistbureau er med til at udgive. Lissabon og Sintra får hver sin guide, mens Évora og Elvas i Alentejo er samlet i én.

De foregående guides i serien “World Heritage Guide Books” havde fokus på “Portugals hjerte” (serie 1), som omhandlede klostrene i Batalha og Alcobaça, samt klosterborgen i byen Tomar og “Det nordlige Portugal” (serie 2) med anbefalinger til besøg i de historiske bymidter i Guimarães og Porto, Alto Douro’s kulturelle vinlandskab samt hulemalerierne i Vale do Côa.

Verdensarv med mere

Den nye guide om Lissabon fortæller naturligvis om Jeronimos-klostret og Belémtårnet, men udpeger også en lang række andre “must-see” seværdigheder i hovedstaden.

Vidste du, at du i Lissabon også har gde muligheder for at opleve Portugals berømte fado-musik, som i 20011 blev optaget på UNESCO’s liste over kulturel verdensarv?

Oplev fadoens største hits i Lissabon

Du kan downloade de nye guides i pdf-format på Vistportugal’s hjemmeside her. De findes på portugisisk, engelsk og spansk. Indholdet kan også findes i rejseappen JiTT.travel, som findes både til Android og iOS.

Du kan naturligvis også læse meget mere om verdensarv i Portugal her på hjemmesiden.