Óbidos er en af Portugals perler og skal ses, hvis man er i Midtportugal. Óbidos ligger malerisk på en bakke, der rejser sig fra et smukt slettelandskab bestående af vinmarker, gammeldags vindmøller og små landbrug.


En typisk gade i Óbidos. Kilde: Paulo Juntas.

Óbidos’ snævre gader

Selve Óbidos, der er omkredset af en imponerende mur, består af snævre, gamle gader, der slanger sig mellem traditionelle portugisiske huse med de karakteristiske hvide facader.

Óbidos og borgen

Óbidos betyder kastel, og den lille by er omkredset af en imponerende bymur, der er i utrolig flot stand, da den er blevet restaureret løbende i tiden efter jordskælvet i 1755. Dele af borgen er i dag indrettet som beboelse for besøgende, men i middelalderen var det alvor, og borgen blev tilbageerobret fra maurerne i 1148.

Igreja de Santa Maria i Óbidos

Óbidos’ renæssancekirke Santa Maria gør et flot indtryk og kaklerne fra det 17. århundrede er ret specielle. Kirken har også flotte gravkamre og malerier af kunstneren Josefa d’Óbidos.

Lagoa de Óbidos

Ikke langt fra Óbidos ligger lagunen Lagoa de Óbidos, der munder ud i Atlanterhavet. Her er der mulighed far at svømme, solbade og windsurfe. Længere borte ligger strandene omkring Peniche, der er kendt for store bølger, der gør dem velegnede til surfing.