Portugals turistbureau har udsendt nedenstående informationer om situationen i Portugal og som det er fremgået af dagens nyheder, har Portugals regering i går, onsdag den 6. april, anmodet EU-kommissionen om adgang til en hjælpepakke, som vil sikre statens betalinger i en rum tid.


Kilde: Fredrik Rubensson

Alle spekulationer om en snarlig statsbankerot er dermed faldet til jorden, og den kommende regering har tid til at gennemføre de nødvendige finanspolitiske justeringer.

Turistindustrien upåvirket

Turismen er blandt Portugals allervigtigste erhverv, ikke mindst i relation til landets valutabalance, og regeringens satsning på turistindustrien bliver der ikke ændret på, snarere tværtimod.

Det skal i denne forbindelse understreges, at der absolut ikke er nogen risiko forbundet med at rejse til Portugal som turist. Turistindustrien lever i vid udstrækning sit eget liv, og der er ingen risiko, for at de få helt eller delvist statslige selskaber indenfor transportsektoren (som f. eks. lufthavne) bliver påvirket.

At sende masser af turister til Portugal, er faktisk den bedste hjælp, man lige nu kan give landet. Mulighederne er mange, og priserne i hotel- og restaurationsbranchen er helt i bund. Nye tal fra Eurostat viser, at Portugal er Vesteuropas klart billigste land, med priser på hoteller og restauranter på indeks 48, hvis der sammenlignes med niveauet i Danmark (med EU-snittet som indeks 100, ligger Danmark på indeks 157,6 og Portugal på 76,6).

Statistikker for 2010 – det går faktisk godt !!!

Statistikkerne for udenlandske overnatninger i 2010 på hoteller (og flere andre kategorier af indkvartering) er netop blevet offentliggjort, og det er heldigvis behagelig læsning. Antallet af ”danske” overnatninger er steget med 11% i forhold til 2009, og Danmark er nu oven i købet det klart største marked blandt samtlige nordiske lande.

Reklamekampagne om Portugal

I disse dage starter Turismo de Portugals nye reklamekampagne i Danmark. Fordelt over de kommende 3 måneder, vil man kunne se helsides annoncer i en række større landsdækkende medier, og vi vil være ekstra synlige på internettet.

Ny Portugalfilm kan ses og downloades

Foruden en international reklamekampagne, har Turismo de Portugal fået produceret en ny reklamefilm, som kan ses eller downloades her