Med introduktionen af AmaVida-krydstogtskibet, som kan rumme 106 passagerer, oversætter rederiet AmaWaterways deres sofistikerede formel for europæiske flodkrydstogter til et mindre og simplere format, perfekt egnet til Portugals Douroflod.


Disse charmerende huse ved flodbredden i Porto og meget andet kan du opleve på et krydstogt på den maleriske Douroflod i Portugal. Foto: Varun Shiv Kapur

Skibet AmaVida, der skal føre turister rundt på behagelige og oplevelsesrige krydstogter på Duorofloden, blev den 28. marts døbt af den amerikanske skuespillerinde Sharon Stone.

Hyggelig og elegant rejse på Duoro

Selvom AmaVida teknisk set ikke direkte er ejet af AmaWaterways, der står for de fleste krydstogtskibe på floderne i vest- og centraleuropa, genkender man den typisk elegante og komfortable AmaWaterways-stil.

Mellemklasse-kahytterne på AmaVidas to øverste dæk er på hele 65 kvadratmeter, og rummer alle små, men tilstrækkeligt rummelige altaner, samt et hyggeligt indendørs sofa- og stolearrangement.

Badeværelsernes design er unikt, og helt i marmor. Der er endog separat toilet og brusebad.

Med AmaVida har man virkelig forstået at udnytte relativt lidt plads optimalt – sådan at du kan føle dig som i dit eget hjems komfort, mens du udforsker de mange vidunderlige, frodige landskaber og spændende byer og landsbyer langs Douro.

Hvis det skal være sand luksus, er der to suiter på øverste dæk på hver 98 kvadratmeter – med andre ord som en treværelses lejlighed i pæn størrelse.

Og i den mere simple ende er der også fuldt ud behagelige, mindre kahytter på nederste dæk på 50 kvadratmeter.

Spis middag i fri luft med flodudsigt

Et særtræk ved AmaWaterways’ krydstogtskibe er, at mange af dem har et udendørs restaurationsområde, som ligger i forlængelse af den indendørs restaurant.

Denne luksuriøse tradition er blevet holdt ved lige med AmaVida, hvor der er plads til, at 32 personer ad gangen kan nyde en treretters menu i den fri luft. Vil man spise der, skal man dog reservere på forhånd.

En let frokost kan også indtages i loungen og på soldækket, hvis vejret tillader det – ud over buffet-morgenmaden og frokosten, der serveres i hovedrestauranten.

Der er også et lille fitnessrum, en opvarmet swimmingpool på soldækket og en gavebutik.

Kort sagt er forholdene ideelle, hvis du ønsker nogle afslappende, luksuriøse dage i Portugal, hvor du samtidig har mulighed for at opleve en stor del af landet på kort tid.

Der er dog mange andre skibe end AmaVida, der tilbyder skønne krydstogter på Dourofloden, som flyder fra Duruela de la Sierra til Porto.

Mulighederne står i kø, og der venter dig mange oplevelser på malerisk smukke Duoro.