Hvis din rejse denne sommer går til den portugisiske hovedstad Lissabon, har du en enestående mulighed for at opleve den særlige portugisiske musikform, Fado, der er blevet beskrevet som det europæiske svar på blues.


Det berømte Belém tårn ligger ganske nær koncertstedet i Lissabon. Foto: Osvaldo Gago.

Fado-musikken fejres således i starten af august på Det kulturelle center i Belém ved Lissabon med en serie koncerter, der byder på nogle fadoens største hits gennem årene.

Skæbnemusik i Lissabon

Den sjælfulde fado opstod oprindeligt blandt slaverne i den portugisiske koloni Brasilien og blev i det 18. århundrede bragt til Lissabon, hvor den nye sangstil i begyndelsen kun blev dyrket blandt byens fattigste indbyggere. Senere vandt fadoen dog indpas i alle samfundslag og blev yderligere forfinet til det, der i dag er en raffineret kunstform med sine helt egne karakteristika.

Fado skal opleves i Lissabon

I det kulturelle center i Belém, som ligger ved Targus-flodens munding vest for Lissabons centrum, kan du den 1, 2, 3, 8, 9 og 10. august høre de populære fado-sange fremført af nogle af Portugals førende fadosangere og musikere. Men selv hvis du ikke er i Lissabon i starten af august, er der også rig mulighed for at opleve nogle af Portugals bedste fadosangere på de traditionelle fado-restauranter i Lissabon.

Læs mere om fado-musik i Lissabon

Vil du opleve den ægte fado-musik, arrangerer flere danske rejsebureauer rejser til Lissabon. Hos det nye nicherejsebureau Hideaways finder du for eksempel rejser med hotel nær det kulturelle center i Belém.