Algarve, Portugals mest populære destination, er berømt og elsket for sine smukke strande og behagelige klima. Men det sydlige Portugal har meget mere at tilbyde sine besøgende, blandt andet et rigt fugleliv. Dette kan du selv opleve ved at besøge Algarve Fuglefestival, som afholdes i Sagres i det vestlige Algarve den 30. sept til 7. okt.


Der er rig mulighed for at se fugle på Algarvekysten. Foto: Michael Clarke

Fugle i tusindvis

At fuglefestivalen afholdes med udgangspunkt i netop Sagres er ikke tilfældigt. Sagres, som ligger i det sydvestlige hjørne af Algarve, er det perfekte sted at observerer trækkende fugle, som flyver forbi her i tusindvis. Det er således ikke unormalt at se over 190 fuglearter, hvilet inkluderer ørne, falke, gribbe, og spurvehøge.

Udover halvøen ved Sagres er der dog i Algarve adskillige andre gode steder at opleve fuglelivet. Besøg for eksempel naturreservatet Castro Marim, hvor du kan se flamingoer, Parque Natural da Ria Formosa eller Lagoa dos Salgados, som er et af de mest spændende steder at kigge på fugle i Portugal med over 200 forskellige registrerede arter.

Masser af aktiviteter for alle

Fugle-entusiaster vil i løbet af festivalen i Sagres have mulighed for at deltage i feltture, bådture med fugleeksperter og forskellige workshops og forelæsninger for både børn og voksne.

Du kan læse mere om festivalen på den officielle hjemmeside her