Turistorganisationen i Porto har netop lanceret 'Pass Porto', som gør det nemmere for turister at opdage de mange interessante seværdigheder og attraktioner, som findes uden for den gamle bydel.


Aften i Portugals næststørste by. Foto: Associação de Turismo do Porto, Creative Commons.

Pass Porto

Rejser du til Porto på storbyferie, kan det i forvejen være en fordel at købe et ‘Porto Card’, som findes i forskellige udgaver og inkluderer offentlig transport og adgang til en række seværdigheder.

Det nye ‘Pass Porto’ sælges ifølge Associação de Turismo do Porto (ATP) for et symbolsk beløb samme med ‘Porto Card’ fra de officielle turistkontorer i byen. Ankommer du med fly, er det for eksempel oplagt at købe kortene fra turistkontoret i lufthavnen.

Saml stempler med familien

Det nye kort giver rabat til en række monumenter og vartegn, men det primære formål med Pass Porto er ifølge ATP at åbne de besøgende øjne for de interessante seværdigheder uden for bymidten.

Porto oplever stærk vækst i turismen i disse år, og ATP håber at et initiativ som Pass Porto kan være med til at fordele de mange besøgende ud over en større del af byen. Pass Porto vil for eksempel opfordre brugerne til at lægge vejen forbi Avenida da Boavista, byens længste allé, og strandene ved Foz do Douro.

Brancheorganisationen har valgt at målrette det nye initiativ børnefamilier og unge rejsende. Det er sikkert derfor, at du ved alle museer, monumenter osv. som er med i ordningen, kan få stemplet dit “pas”. Et fuldt udfyldt pas belønnes med et ‘Porto Kit’, hvis du henvender dig ved det centrale turistkontor i Porto.