Februar er karnevalstid i Algarve - særligt i Loulé. Her kan du opleve det ældste og mest kendte karnevalsoptog i Portugal, som eftersigende var den oprindelige inspirationskilde til det berømte karneval i Rio de Janeiro.


Foto: Euridice Cristo, Public domain.

Portugals ældste karneval

Karnevalet i Loulé, som har over 100 år på bagen, består i 2017 igen af tre dage (25, 26 og 28. februar) med store optog på hovedgaden Avenida José da Costa Mealha med flot dekorerede flåder og hundredevis af overdådigt udklædte sambadansere. Dertil kommer de mange glade tilskuere, som kommer fra nær og fjern for at være med i festen.

I ugerne op til karnevalet kan man i mange af byens butikker købe kostumer, parykker og teatersminke. Så der er gode muligheder for at følge opfordringen til selv at deltage i løjerne.

Temaet for årets karneval i Loulé er “Opdagelsesrejsende”. Det er dog ikke kun historiske personer som Vasco da Gama og Ferdinand Magellan, der æres, men i ligeså høj grad de nutidige portugisiske personligheder indenfor politik og sport, som er med til at øge Portugals indflydelse rundt om i verden. Du kan derfor forvente at se flåder, der hylder statsminister António Costa, nuværende generalsekretær for de Forenede Nationer, Antonio Guterres, samt fodboldspillerne Cristiano Ronaldo og Fernando Santos.

Loulé er bare en af flere byer i Algarve, som tager del i karnevalstradition. Der vil således også være farverige optog i byer som Albufeira, Silves og Faro.

Gadefest og sære traditioner

Karnevalet i Algarve byder ikke kun på de imponerende optog, som i dag stilmæssigt minder meget om de berømte brasilianske sambatog, men også på mere særegne, lokale traditioner.

Der er således flere steder sangere, estudantinas, som går rundt til byens barer og caféer for at synge satiriske smædesange om regeringen og politikere, mens publikum griner og hujer. Desuden arrangeres der maskeballer i forbindelse med karnevalet, som er for både lokale og besøgende.

Algarve i februar

Bortset fra de festlige karnevaler, hvorfor skal du så rejse til Algarve i februar? Det kunne være for at nyde godt af de mange solskinstimer med behagelige temperaturer, der ofte indbyder til korte ærmer. Selv for en dansk viking vil vandet dog nok være for koldt til badning, men til gengæld er Algarves vintervejr generelt perfekt en aktiv ferie med for eksempel golf, jogging på de fantastiske strande eller vandretureture i baglandet på Via Algarviana.

Man kan således holder ferie i Algarve året rundt, men februar hører alligevel til lavsæsonen. For dig som går imod strømmen, er det en chance for at du kan opleve Algarve uden de turistmasser, som kan præge de populære byer langs Algarvekysten i højsæsonen. Samtidig vil priserne på hotellerne som regel være betydeligt lavere på denne tid af året i et land, som i forvejen er kendt som et rejsemål, hvor man kan strække feriebudgettet langt.