Google Maps har lanceret en en ny funktion, 'fotorundvisninger', som lader dig udforske over 15.000 af verdens seværdigheder, hvilket blandt andet inkluderer flere af de største seværdigheder i Portugal.


Google har fotorundvisninger ved adskillige af Portugals største seværdigheder.

Helt tæt på Portugal med Google Maps

Google har sammensat sine nye fotorundvisninger af de billeder som internetgigantens brugere har uploadet til for eksempel Picasa.

I Portugal kan du blandt meget andet benytte den nye fotofunktion til at få imponerende “rundvisninger” ved seværdigheder som for eksempel Palacio Nacional de Sintra eller Palácio da Pena ligeledes i Sintra.

Steve Seitz, software ingeniør hos Google, forklarer om teknikken:

“Vi starter med at finder klynger af overlappende billeder af berømte områder, og fra de billeder danner vores system en 3D-form omkring de områder og beregner placeringen og orienteringen af hvert enkelt billede. Google Maps vælger derefter en sti gennem de bedste billeder og tilføjer 3D-overgange mellem dem, så det virker som om, at du flyver rundt i området og ser det fra forskellige vinkler.”

Herunder kan du se Google’s introduktionsvideo til fotorundvisningerne.

Inspiration til din rejse til Portugal

Det er oplagt at benytte de nye fotorundvisninger i planlægningen af din næste rejse rundt i Portugal, og som inspiration til interessante destinationer.

Prøv selv Google’s nye fotorundvisninger i Portugal. Zoom lidt ind for at se de mange seværdighederne på kortet. Fotorundvisningerne kræver Google Maps med ‘WebGL aktiveret’, hvilket betyder, at kun browsere som Firefox, Chrome og Safari kan benyttes.