Opholder du dig i Porto eller det nordlige Portugal er Leca da Palmeira er godt bud hvis du vil have en dukkert i havet eller spise en god fiske frokost.

Leca da Palmeira er et sprudlende feriested ved havet kort tids kørsel mod nord fra Oporto, Portugals næststørste by.
Traditionelt en fiskerby, men indbyggertallet øges væsentligt om sommeren på grund af den lange sandstrand.
Byen er også populær for sine talrige første-klasses fiske- og skaldyrsrestauranter, der er spredt ud langs kystvejen.
Seværdigheder: Den store havn Leixoes, der grænser op til den sydlige del af byen, blev først opført i 1884 efter Nogueira Soares planer, og blev stærkt udvidet i 1932. I dag er det én af de travleste havne i Portugal.
Den stjerneformede Leca da Palmeira fæstning (også kendt som Matosinhos Slottet) er det befæstede monument fra det 16 århundrede, beliggende tæt på havnefronten.
Tæt på, er Piscina das Mares en familievenlig swimming pool, som er hugget ud i strandklipperne, og som bliver fyldt med havvand, når tidevandet stiger.
Oplevelser i nærheden: Kort tids kørsel derfra står den gotiske kirke Leca do Balio, der blev grundlagt som et kloster for både mænd og kvinder i 986. I 1115, efter det første korstog, blev det hovedkvarter for Malteserordenen. Indvendig er en døbefont skåret af Diogo Pires den Yngre i 1514.

Har du selv besøgt området omkring Leca Da Palmeira i det nordlige Portugal, så skriv et rejsetip, så andre brugere af Portugal.dk kan få glæde af dine oplevelser.