Porto og området omkring Porto i Nordportugal byder på mange oplevelser og seværdigheder, her er nogle ideer hvis du skal besøge dette spændende område.

Porto, denne imødekommende hovedstad mod nord er Portugals næststørste by og et blomstrende industrielt centrum, som med succes blander forretningseffektivitet med uhøjtidelig charme.
Rig af århundreders handel er det moderne Oporto lige så meget et verdenscenter, som det er en by gennemsyret af fortidens historiske begivenheder.

Prægtigt beliggende på flodens Douros store hals, som udgyder sin vandstrøm i Atlanterhavet efter sin naturskønne 927 km lange rejse fra Spanien, er ”granitbyen” bedst kendt for sine ejendommelige broer og den meget berømte portvin, som vinelskere over hele verden tager på lager og senere nyder.
Det gamle Ribeira flodbredsdistrikt blev i december 1996 klassificeret som en UNESCO verdens kulturarv, og er i dag et tætbefolket område af snævre, snoede gader og skyggefulde buegange. Den løbende restaurering af dette livlige kvarter tiltrækker et stigende antal restauranter, barer og natklubber.
I retfærdiggørelse af valget til Europas Kulturhovedstad 2001 kan Oporto brovte med adskillige vigtige attraktioner, f.eks. Sé Katedralen og den storslåede Sao Francisco Kirke med sit slående guldbelagte interiør.
Hvis man krydser den flotte to-etages Do Luis bro kommer man til Vila Nova da Gaia, portvinens sande hjemsted. Her kan besøgende få rundture til de verdensberømte gårde, som bærer så familiære navne som Taylors, Grahams, Cockburns og Sandeman. Turens højdepunkt er den obligatoriske vinsmagning til slut.
Fiskerbyerne Matosinhos og Leca da Palmeira nord for Oporto kan prale med at have nogle af Portugals bedste fiske- og skaldyrsrestauranter. Rejser man sydpå inden for kort afstand af byen, finder man i Espinho et afslappet feriested ved stranden med hoteller, diskoteker og et førsteklasses kasino.

Har du besøgt området omkring Porto, så skriv et rejsetips så andre kan få glæde af dine oplevelser.