Portugisiske hoteller er kendte for deres gode service og findes i ethvert prisleje. Nogle hoteller er store moderne bygninger i byerne med alle tænkelige bekvemmeligheder, andre er rustikke, gamle huse, der byder på en autentisk portugisisk atmosfære – disse gamle hoteller kaldes estalagem eller albergaria og ligger som regel på landet i historiske omgivelser.

Lidt i samme stil er pousadas, der drives af den portugisiske stat og ofte ligger i eller ved klostre og gamle slotte med malerisk udsigt over det omkringliggende landskab. Pousadas lægger også vægt på god mad i restauranten, der afspejler områdets specialiteter.

Man kan altid finde et velegnet sted at slappe af og overnatte efter en lang dag fyldt op med oplevelser, og som i andre lande, er hoteller i Portugal delt op i et stjernesystem, hvor flere stjerner betyder at hotellet stiller flere faciliteter og mere komfort til rådighed for gæsten.

Der er også masser af private landsteder, der lejer værelser ud – ligesom man mange steder kan finde hytter i naturen og lejligheder i byerne.

Vi skriver jævnligt om forskellige hoteller i Portugal, så er du mere interesseret bør du se oversigten over artikler om hoteller i Portugal.