Sintras eventyragtige slot, Palácio da Pena, er netop blevet udnævnt til det "bedste slot at besøge i Europa" af rejseportalen European Best Destinations. Slottet placerer sig dermed foran andre berømte slotte såsom Alcázar-slottet i Spanien og Windsor Castle i England.


Palacio da Pena. Foto: Angel Torres, Creative Commons.

Palacio da Pena i Sintra

Det farverige slot som ligger malerisk på en klippetop i Parque da Pena lidt uden for selve Sintra by, blev bygget midt i det 19. århundrede, men oprindelsen til slottet skal findes flere århundreder tidligere.

Slottet står således til dels på ruinerne af et lille kloster, der blev bygget på bakketoppen i starten af 1500-tallet. Klostret blev benyttet af en lille gruppe munke fra Hieronymitter-ordenen, men havde dog stået tomt i en årrække, da kong Ferdinand II i 1838 besluttede sig for at købe klosteret og området omkring for at bygge et slot, der kunne tjene som sommerresidens for den royale familie. Klosteret var ifølge beskrivelser fra datiden i meget dårlig stand ved overtagelsen, muligvis på grund af skader fra det store jordskælv i Lissabon 1755, men en del af bygningerne kom dog til at indgå i det nye slot.

Tyskfødte Ferdinand II lod slottet opfører med inspiration fra romantikken i de bayerske slotte, og Palacio da Pena står i dag som et af det bedste eksempler på det 19. århundredes romantik i Portugal. Slottet gennemgik en større renovation i 90’erne, hvor den mest iøjnefaldende var en genopfriskning af slottets oprindelige farver.

Et populært udflugtsmål i Sintra

Palacio da Pena er siden den royale familie rykkede ud i starten af det forrige århundrede blevet til et af Portugals mest populære udflugtsmål. Det er ikke blot slottets eventyragtige udseende og de fantastiske udsigter, som tiltrækker besøgende, men også muligheden for indenfor at opleve den oprindelige indretning, som den blev bestemt af skiftende konger og dronninger.

Ifølge rejseportalen European Best Destinations skyldes udnævnelsen af Palacio da Pena også den smukke omkringliggende park, som både indeholder skov og haver med over 500 forskellige plantearter.

Holder du ferie i Lissabon eller på Lissabonkysten, er en udflugt til Sintra da også næsten et must. Du kan finde mere inspiration til dit besøg her på hjemmesiden eller på slottets officielle hjemmeside her