Portugal.dk oplever en stigende interesse for det portugisiske sprog, samt undervisning i portugisisk i Danmark. Derfor har vi lavet en parlør med henblik på at hjælpe med de mest brugte fraser og ord på portugisisk.


Portugal.dk har lavet en parlør på portugisisk

Giv tip til parløren

Parløren vil efterfølgende blive udvidet med mange nye emner og du er altid meget velkommen til at give et tip til, hvordan vi kan gøre vores parlør større og bedre.

Meget kort om det portugisiske sprog:

Portugisisk er et romansk sprog, nedstammende fra vulgær-latin (”Sermo vulgaris”), som blev introduceret i Europas sydvestlige del omkring år 218 f.Kr. Sproget blev bragt til denne del af Europa af romerske soldater og handelsmænd, der bosatte sig på den Iberiske Halvø – i det område, der idag er Nordportugal og Galicien. I løbet af de næste mange århundreder, og efter at være underlagt nordafrikanske berbere og andre folkeslag, udviklede sproget sig, og omkring det niende århundrede begyndte det at blive brugt som skriftsprog. Sproget bliver officielt modersmål under kong Dinis, som også er grundlæggeren af Portugals første universitet i Coimbra (1290). Herfra bredte det sig videre ud i verden fra det 15. århundrede i takt med opdagelsesrejserne og grundlæggelsen af Portugals kolonier både i Afrika, Sydamerika, Asien, og nogle dele af Mellemøsten

Portugisisk er verdens 5. største sprog, og bliver talt af ca. 240 millioner mennesker.

Læs portugisk på sprogskoler

Du kan lære portugisisk i Danmark på sprogskoler og kurser som AOF, studieskolen, Lengua Latina, 3 verdensskole (Brasiliensk-portugisisk) og Ecc sprogskole.

Portugisisk – lær selv (på CD-rom eller DVD):

Du kan også lære portugisisk på egen hånd ved hjælp af kurser på dvd eller cd-rom, som f.eks. transmedia.dk, sprogbutik.dk, the language factory, lytteratur.com og flavus.dk.

Læs om Bachelor- og kandidatuddannelsen i portugisisk på Københavns universitet.

Portugisere i Danmark

Det portugisiske samfund i DK fordeler sig på ca. 1.000 medlemmer og den største del bor i Københavns- området. De er meget glade for at mødes til diverse arrangementer, fejre portugisiske traditions-fester, spille eller se fodbold, fejre nationaldage m.m. For at holde gruppen sammen har man oprettet en hjemmeside. Børnene får portugisisk undervisning hver lørdag.

Læs mere om Portugal.dk´s parlør.