Lissabon var vært for verdensudstillingen Expo i 1998. Det gav byen en mulighed for at restaurere den østlige bydel langs floden. Et område der tidligere lå hen som industrizone. Bydelen blev genskabt fra bunden, og resultat viste Portugal som et moderne, fremadskuende land.


Panoramaudsigt over Parque das Nações. Kilde Filipe Rocha.

Estação do Oriente indgangen til Expo ’98

De fleste besøgende ankommer til Parque das Nacoes via metrostationen Estação do Oriente. Stationen er designet af den spanske arkitekt Santiago Calatrava og er en af de mest iøjenefaldende bygninger i hele parken. Bygningen kombinerer glas en stål på en storslået måde, så stationen fremstår nærmest katedralsk.

Hyldest til Vasco da Gama i Parque das Nacoes

Hele Expo-området indeholder hele fire strukturer og et shoppingcenter i Vasco da Gamas navn. Vasco da Gama-tårnet er nok den vigtigste af disse, og det er i øvrigt den højeste bygning i hele Lissabon. Udsigten er fænomenal, og der ligger en restaurant nær toppen af tårnet. To mindre tårne hedder São Gabriel og São Rafael – opkaldt efter den store udforsker og søfarers skibe. Tårnene huser lejligheder og kontorer.

En af verdens længste broer

Strengt taget er Vasco da Gama-broen ikke en del af Expo-parken, men de blev bygget på samme tid, og broen understreger parkens moderne præg. Broen på 13 kilometer er blandt de længste i verden og et imponerende syn.

Oplevelser i Expo ’98 parken

Der er mere end arkitektur i parken. Børnene vil helt sikkert finde det store akvarium – kaldet Oceanarium – spændende. Det syv meter dybe akvarium er delt ind i flere økozoner og indeholder over 15000 dyr og planter. Heriblandt flere hajarter. Videnspavillonen, der reelt er et videnskabs- og teknologimuseum, byder på flere interaktive og lærerige oplevelser for hele familien. Der er også rigeligt med spisesteder og cafeer i parken, og om aftenen og natten er der liv på barer og i natklubber.