Er du vild med fisk og skaldyr? Så bør du skynde dig til Lissabon. I dag går starten nemlig til årets største madfestival i den portugisiske hovedstad, "Peixe em Lisboa – Lisbon Fish and Flavours", hvor omdrejningspunktet er alt godt fra havet.

fiskeret
Foto: Ralph Daily, Creative Commons.

10 dage, 10 kokke

Frem til den 9. april vil kokke fra 10 anerkendte, lokale fiskerestauranter giver prøver på deres bedste retter. På få år har Peixe em Lisboa opnået status som en af de vigtige gastronomiske begivenheder i Portugal, der tiltrækker foodies og kokke fra hele verden.

Mange madentusiaster vil sikkert finde sig en fast plads i auditoriet, hvor portugisiske og internationale kokke fra scenen vil give prøver på deres evner og gode tips til at få det bedste ud af havets frugter. Andre vil blot komme for at nyde den hyggelige stemning ved bordene, hvor snakken går livligt over smagsprøverne.

I år er festivalen flyttet til Pavilhão Carlos Lopes, som ligger central i Lissabon i Parque Eduardo VII. Bygningen, som oprindeligt blev opført i Brasilien, har netop gennemgået en større renovering.

Fisk, vin og lidt til den søde tand

Har du ikke ambitioner om selv at skabe gastronomiske mesterværker, når du kommer hjem i dit eget køkken, er festivalen en oplagt chance for både at prøvesmage menuen hos en række af de bedste fiskerestauranter i Lissabon. Derudover kan du glæde dig til gå på opdagelse blandt mange andre lokale delikatesser på festivalens gourmet-marked. Der vil også være vinsmagninger, livemusik og forskellige opvisninger som for eksempel den traditionelle kåring af den bedste Pastel de Nata – Portugals klassiske cremetærte, som har sin oprindelse i netop Lissabon.

Officiel hjemmeside: www.peixemlisboa.com