Den særprægede fiskerihavn Peniche ligger i ly af et stort forbjerg på Portugals barske Atlanterhavskyst. Så sent som i midten af det 16. århundrede var byen en del af en 8 kilometer bred ø, skønt en aflejring af sand gradvist forenede den med hovedlandet og dannede den nuværende halvø.


Havnen i Peniche. Kilde: Rei-artur

Berømte sardiner i Peniche

I dag er Peniche mest berømt for sin kniplingsfremstilling og utallige fiskerestauranter, der i løbet af sommeren serverer nogle af de mest smagfulde sardiner i Portugal.

Seværdigheder i Peniche

I vandkanten på sydsiden af Peniche står bygningen Fortaleza fra det 16. århundrede, der blev brugt som et fængsel under det undertrykkende Salazar regime. Det indeholder nu et museum for lokal arkæologi og håndværk, idet man har inddraget de tidligere celler, isolationskamre og besøgsrum.

På Largo 5 de Outubro ligger Misericórdiakirken med malede loftspaneler fra det 17. århundrede, der gengiver Jesu Kristi liv, og mønstrede azulejo glaserede kakler fra den samme periode.

Oplevelser i nærheden af Peniche

3 km til fods mod øst ligger den luftige Cabo Carvoeiro og Chapel of Our Lady of Remédios, der indeholder blå og hvide azulejo glaserede kakler fra det 18. århundrede. Fyldt med grotter og vige ligger Berlenga Øerne en times bådfart fra Peniche. Berlenga Grande, den største ø i gruppen, er et naturreservat med ynglepladser til søfugle. Øen har også et fort fra det 17. århundrede.