Fantastisk beliggende, hvor Douro og Pinhão floderne løber sammen, 22 km op ad floden fra Peso da Régua i Portugal, udgør den lille by Pinhão portvinsområdets epicenter, på et sted, hvor jorden og klimaforholdene anses for at være de allerbedste.


Stationen i Pinhão. Kilde: Maria Lemos

Druehøst i Pinhão

Skønt Pinhão er en søvnig by det meste af året, så eksploderer den af aktivitet om efteråret under den årlige druehøst, som tiltrækker plukkere fra hele landet.

Seværdigheder i Pinhão

Pinhão er populær for sin fredfyldte beliggenhed ved floden og de omkringliggende områder, og den er et mekka for vinelskere.

Det firestjernede Vintage House Hotel i Pinhão, der er bygget der, hvor en vingård lå i det 18. århundrede, tilbyder jævnlige smagninger og forskellige kurser, der omfatter de forskellige vintyper, hvordan de fremstilles og indkøb og oplagring.

Oplevelser i nærheden af Pinhão

Mellem Pinhão og Pocinho, en lille by 40 km østpå langs floden Douro, passerer jernbanelinjen med kig til nogle af de mest berømte portvinsgårde. Croft’s Quinta da Roeda, Graham’s Quinta dos Malvedos og Cockburn’s Tua kan alle ses fra toget. Længere fremme er to af de største vingårde: Taylor’s Quinta de Vargellas og Symingtons’ Quinta do Vesuvio, som begge har deres egen private jernbanestation.

Sabrosa, kort tids kørsel mod nord fra Pinhão, er fødestedet for Fernão de Magalhães (Ferdinand Magellan), der blev født der i 1480. Et skib fra hans flåde på fem (ført af baskeren Juan Sebastian de Elcano) var det første til at foretage en verdensomsejling mellem 1519 og 1522. Magellan selv blev dræbt undervejs på Philippinerne.

En anden attraktion i nærheden af Sabrosa er Vila Mateus, hjemsted for den verdensberømte rosévin.