Mod vest på den sydlige portugisiske kystregion Algarve, der hvor floden Arade munder ud i Atlanterhavet, ligger Portimão. Portimão er blandt de største byer på sydkysten.


Praia da Rocha i Portimão. Kilde: Husond

Portimãos rolle på Algarve

Portimão er en typisk havneby, der tidligere levede af fiskeriet. Helt op i starten af 1980erne var fiskeri det primære erhverv i Portimão, og det fornemmer man stadig. Som konsekvens af Algarves touristboom blev byens vigtigste indtægtskilde bygningsindustrien.

Bylivet i Portimão

Portimão blev hårdt ramt af det store jordskælv i 1755, som ødelagde en stor del af bygningerne i byen. Den gamle bydel i Portimão består således af bygninger fra sidst i 1800-tallet, og rundt om står mere moderne lejlighedskomplekser i blå, pink og koral farver.

Portimãos bymidten er rig på butikker, og man kan finde et stort udvalg af varer lige fra det mest moderne tøj til traditionelt kunsthåndværk.

Der findes også mange caféer og restauranter, hvor man kan side og slappe af og betragte bylivet udfolde sig omkring en.

Fisk i Portimão

Portimão har et stort udvalg af gode fiskerestauranter, og byen er især kendt for sine friskfangede sardiner, som serveres grillet.

Stranden ved Portimão

Praia da Rocha knap tre kilometer fra Portimão er blevet en rejsedestination i sig selv, og der er da også i løbet af årene blevet bygget hoteller, restauranter og butikker ved stranden.

Portimão – et godt udgangspunkt

Selvom mange besøgende i Portimão naturligt tiltrækkes af standen Praia da Rocha, er der også med udgangspunkt i Portimão gode muligheder for at udforske den indre del af Algarve. Der arrangeres f.eks. vandreture i de bjergegnen ved Monchique, og cykelture i regionens rolige og mindre kendte dale.