Mange kender Porto som Portugals anden største by og som en vigtig handelsby. Men Portos centrum rummer desuden utrolig mange oplevelser for historiske vingesus og dejlig atmosfære.


Porto med dens smukke Douro-flod

Portos historiske centrum strækker sig bredt
De fleste af Portos seværdigheder ligger i den gamle bydel, der strækker sig i alle retninger fra Praça da República og Avenida da Liberdade ned til floden.

Disse afstande er forholdsvis korte og kan nemt opleves til fods. For at føle byens ”sjæl” anbefales det at tage gode gåsko på. Portos centrum er præget af sine middelalderlige bygninger, monumenter, smukke facader i granit – tit dekoreret med portugisiske blå/hvid håndmalede kakler. Hverdagen i Portos historiske centrum er fuld af liv og en spændende atmosfære.

Autentisk atmosfære i Portos historiske centrum

Med udgangspunkt fra Portos katedral, går man forbi biskoppaladset og Santa Clara klostret, hvor man kan se rester af bymuren fra det 14. århundrede og fortsætter i retning af Batalha-pladsen. Snart befinder du dig ved Rua de Santa Catarina, byens ældste butiksgade, hvor du finder spændende sko, lædervarer og tøjbutikker omgivet af hyggelige restauranter og cafeer.

Her må særligt fremhæves beliggenheden af Café Majestic, der ligger i en smuk Art Nouveau bygning, der fortæller byens historie i 20’erne. Denne café i Portos historiske centrum er et sted, hvor mange kendte politikere, intellektuelle, berømte digtere og forfattere i løbet af årene har besøgt. Bl.a. tilbragte J.K. Rowlings mange dage her med at skrive et afsnit af bogen Harry Potter og De Vises Sten.

Skønt marked lige ved Portos historiske centrum

I en sidegade finder du desuden Portos vigtigste hverdagsmarked, Mercado do Bolhão, som forsyner byen med friske råvarer såsom kød, fisk, grøntsager, vin, mv. Denne store neoklassiske bygning fra 1839 er i to etager og opdelt i forskellige afdelinger. Den er virkelig et besøg værd.