Porto er netop blevet kåret til "Bedste europæiske destination" i en afstemning arrangeret af non-profit organisationen “European consumers choice”. Det er anden gang, at Portugals næststørste by er den mest populære by i Europa blandt 20 nominerede.


Porto ved Douro-floden. Foto: European consumers choice

Den bedste storbyferie i Europa

Porto modtog næsten 15 procent af de 228.688 stemmer, som blev afgivet i den tre uger lange online afstemning, hvor rejsende fra hele verden har kunne vælge blandt 20 nominerede på European consumers choice hjemmesiden. På de følgende pladser i top 10 kom Zagreb, Wien, Nicosia, Budapest, Madeira, Milan, Madrid, Berlin og Rom.

Ifølge European consumers choice vidner kåringen om Porto’s gode ry, tiltrækningskraft og kvalitet som rejsemål. Et rigt kulturliv, kulinariske oplevelser, de berømte portvine og et væld af spændende historiske seværdigheder er ifølge organisationen bare nogle af grundene til, at din næste storbyferie skal være i Porto. Uanset om du kommer her for første gang eller vender tilbage, er byen er fuld af overraskelser og har i de sidste par årtier gennemgået en stor udvikling.

Du kan læse mere om kåringen og de nominerede byer på konkurrencens officielle hjemmeside her. Du kan naturligvis også finde meget mere information om storbyferier i Porto her på hjemmesiden.

I videoen herunder kan du få en fornemmelse af, hvorfor Porto, som også vandt i 2012, igen er kåret til Europas bedste destination.

Porto – European Best Destination 2014 from Atmos Aerial Filming on Vimeo.