Porto Lufthavn er endnu en gang kåret til en af de bedste lufthavne i Europa med en tredjeplads ved 2014 Airport Service Quality (ASQ) Awards. Mangler du ideer til din næste storbyferie, viser kåringen sammen med sidste års udnævnelse som Europas bedste destination, hvorfor du bør rejse til Porto.


Porto, et af Europas bedste rejsemål. Foto: Pepe Martin, Creative Commons.

Høj tilfredshed med Porto Lufthavn

Det er Airports Council International (ACI) som står bag kåringen, der tildeles på baggrund af en måling af de rejsendes tilfredshed i mere end 300 lufthavne fordelt på hele verden.

Blandt de europæiske lufthavne måltes kun en højere brugertilfredshed i Keflavik og Moskva Lufthavn, mens Porto Lufthavn kommer ind foran Malta og Zürich lufthavn på henholdsvis fjerde- og femtepladsen

Fly fra hele Europa til Porto

Porto Lufthavn ligger omkring 11 kilometer fra bymidten og betjenes aktuelt af 15 flyselskaber med ruter til 65 destinationer. Lavprisflyselskaber som easyJet og Ryanair har ingen direkte ruter fra Danmark til Porto Lufthavn, men med blot en enkelt mellemlanding kan du dog alligevel finde billige forbindelser.

Portugals næststørste by er et oplagt mål for en storbyferie, hvis du holder af spændende kulturhistoriske seværdigheder og nye gastronomiske oplevelser. Porto har masser at byde på – rigeligt til at bruge en forlænget weekend, og det er ikke uden grund at rejsende fra hele verden vender tilbage til byen igen og igen.

Der er både bus og metroforbindelse fra lufthavnen ind til byen, ligesom du også kan benytte billeje og taxa.

Du kan finde flere informationer om Porto Lufthavn på den officielle hjemmeside her