Skal du på storbyferie i år, skal du tage til Porto. Rejsende fra 174 lande har således netop kåret Portugals næststørste by til Europas bedste destination i 2017. Det er tredje gang, at Porto vinder kåringen, men første gang det sker så overbevisende.


Foto: European Best Destinations

Overbevisende sejr

Organisationen ‘European Best Destinations’ som holder til i Bruxelles og har til formål at promovere europæisk kultur og turisme oplyser i forbindelse med kåringen, at årets vinder blev valgt med et hidtil uset flertal.

Porto som også vandt titlen i 2012 og 2014 fik således 138.116 af de i alt 426.859 afgivne stemmer, hvilket var nok til at indtage en suveræn førsteplads på listen over ‘European Best Destination for 2017’ foran byer som Paris, Amsterdam, Rom, London og Barcelona. Da Kroatien vandt titlen i 2016 var det med kun 54.000 stemmer.

Den overbevisende sejr er kommet i hus takket være en stærk indsats fra portugiserne selv og ikke mindst en kampagne ledet af byen og det nationale turistbureau. Det er dog primært stemmer fra udenlandske rejsende (56,8%), der i sidste ende sikrede Porto den eftertragtede titel. Stemmerne på Porto kom ifølge European Best Destinations blandt andet fra USA, Frankrig, Sydafrika, Irland og Danmark.

Den officielle vindervideo for Porto, som du kan se nedenfor, er lavet af den lokale filmskaber Luis Lopes. Han var så overbevist om sejren, at han allerede kort efter Portos nominering gik i gang med optagelserne.

Appetit på mere

Portos borgmester, Rui Moreira, udtaler, at han håber den genvundne titel vil skabe endnu mere opmærksomhed om porto som en attraktiv destination for en storbyferie i Europa.

Porto har dog ligesom Lissabon og Algarve allerede de seneste år oplevet en stigning i turismen og modtog sidste år 1,5 millioner turister. Det var det bedste år nogensinde for byens turisme, men der er potentiale til endnu mere vækst.

Tager du på storbyferie i Porto, kan du se frem til en ferie med masser af spændende kulturelle og historiske sesværdigheder. Nyd for eksempel byen lidt ovenfra på en tur med svævebanen i Porto eller besøg den eventyrlige boghandel, Lello-boghandlen, hvis unikke interiør eftersigende inspirerede forfatteren til Harry Potter, JK Rowling.

Porto er naturligvis også et godt udgangpunkt for at udforske det nordlige Portugals andre interessante områder. En tur med Linha do Douro kan for eksempel varmt anbefales.