Sherman’s Travel Magazine har ved udgangen af 2010 kåret Porto som en af Europas bedste byer for kvalitets- og prisbevidste turister.


Porto vinder endnu en turisme-pris

Portos kvalitet i top

Den amerikanske turismes fagblad Sherman’s Travel Magazine har kåret Porto som en af de 10 bedste europæiske byer for kvalitets- og prisbevidste turister, der vil opleve den højeste standard indenfor gastronomi, kulturelle tilbud, samt eksotiske oplevelser til en fornuftig pris. Udover Portos historiske og kulturelle centrum henviser bladet til det moderne Musikhus, samt kulturhuset Fundação Casa de Serralves, og anbefaler turisterne at opleve Porto ved Sankt Hans-tid, hvor stemningen er i toppen.

Portos historiske centrum i rivende udvikling

Har man besøgt Porto og byens historiske centrum i 2005 og kommer igen i dag, vil man næppe genkende byen. For fem år siden lignede Porto en sovende kæmpe efter butikkernes lukketid om aftenen og i weekenden. Men i de seneste år er livet og aktiviteterne kommet tilbage til denne unikke by, der i løbet af 2010 er blevet udvalgt af Financial Times som et optimalt ”City Break” turistmål.

Nyt liv i Porto

Antallet af nye restauranter, barer, hoteller og kunstgallerier er eksploderet de seneste år i Porto, og nye spændende steder er kommet til som ”Hard Club” i Ribeira, ved Douro floden, og ”Tribeca”, en ny jazz-club, der optager en hel fem-etagers bygning på 31. januar-gaden. Hvis man for fem år siden frygtede at centrum ville blive tomt for mennesker, er det i dag omvendt: Portos centrum er et livfuldt mødested om aftenen og i weekenderne for alle generationer.