Den sidste bro over Douro-floden før udmundingen i Atlanterhavet, Ponte da Arrábida, er for første gang åben for besøgende til fods. Bestiger du de 262 trappetrin til toppen af brobuen belønnes du med en fantastisk udsigt over floden og Porto.


Ponte da Arrábida. Foto: Alegna13, Creative Commons.

Unik udsigt fra Ponte da Arrábida

Den smukke brobue havde første åbningsdag den 24. juni – en af de største festdage i Porto, hvor man afholder Festas de São João (fest til ære for Johannes Døberen).

Broens betonbue som spænder 270 meter mellem Porto og Vila Nova de Gaia, når en højde på 65 meter. Ved færdiggørelsen i 1963 var brobuen den største af sin slags i verden. Guidede ture af 20-minutters varighed i grupper af 14 personer tilbydes flere gange dagligt.

En sikkerhedsline, sele og rækværk gør turen til en sikker oplevelse, omend de mange trappetrin nok skal give dig lidt sved på panden. Udsigten fra toppen er dog alle anstrengelserne værd. Husk kamera!

Åbningstilbud på guidede ture

Frem til den 9. juli fås den guidede tur til en særlig åbningspris på 9 euro.

Turene tilbyde på både portugisisk og engelsk. Desuden er der ved bunden af broen lavet en udstilling med historien om de 6 broer i Porto.

Du kan finde mere information om åbningstider, priser osv. på www.portobridgeclimb.com

Flere udsigter over Porto

Er det flotte udsigter over Porto, du søger, bør du også lægge vejen forbi den smukke Dom Luis-bro. Her er det øverste niveau åbent for fodgængere og et populært udflugtsmål.

Svævebanen Teleférico de Gaia på den sydlige del af floden kan også varmt anbefales. Ikke mindst fordi du så kan kombinere udsigten med en spadsertur nede blandt Vila Nova de Gaias charmerende portvinshuse.

Find flere tips til de mest interessante seværdigheder i Porto