Det er populært at give bøger i julegave, men det er ikke kun derfor, at en af verdens smukkeste boghandler, Lello-boghandlen i Porto, satte besøgsrekord i december.


Foto: Alan Brown, Creative Commons.

110 års jubilæum fejret med besøgsrekord

Det var ikke kun de lokale, som lagde vejen forbi Lello-boghandlen i julemåneden. Ifølge Portos turistkonto var mere end 80 procent af kunderne udenlandske til trods for, at bogudvalget primært er portugisisk.

En stor del af de rekordmange besøgende i Livraria Lello kom dog uden tvivl ikke kun for at finde nogle hårde pakker at lægge under juletræet, men blot for at beundre boghandlens enestående, stemningsfulde interiør.

En populær attraktion i Porto

Boghandlen som blev åbnet af brødrene José og António Lello i 1906, har nu til dags nærmest har fået status af museum, og i højsæsonen er det ikke usædvanligt at se en lang kø af forventningsfulde bogelskere på gaden udenfor, som tålmodigt venter på at betale adgangsbilletten på 3 euro for at træde indenfor (fratrækkes eventuelle køb).

I 2016 tiltrak boghandlen i alt mere end en million besøgende og hører dermed til blandt de mest populære attraktioner i Porto.

I anledning af 110 års-jubilæet har Lello-boghandlen fået restaureret sin facade, så den igen fremstår med friske farver.

Læs mere om Portos eventyrlige boghandel