Danske politikere og arbejdsgiverne overvejer i denne tid om en af de danske helligdage skal omdannes til en almindelig arbejdsdag for at få danskerne til at arbejde mere. I Portugal er overvejelserne allerede ved at blive til virkelighed.


Parlamentsbygningen i Lissabon. Foto: Mark Hillary

De portugisiske arbejdere kan således se frem til fremover at skulle arbejde 4 dage ekstra om året, da i alt 4 helligdage og officielle nationale fridage afskaffes som en del af forsøget på at gøre den portugisiske økonomi mere konkurrencedygtig.

De to nationale feriedage som afskaffes er Republikkens dag den 5. oktober og Uafhængighedsdagen den 1. december. Regeringen er desuden blevet enig med den katolske kirke om at helligdagen den 2. torsdag efter Pinse (Corpus Cristi) og Maria himmelfart den 15. august.

Portugal indgik sidste sommer en aftale med EU og Den Internationale Valutafond om en redningspakke på 78 milliarder euro, som blandt andet indebærer skattestigninger, nedstigning og privatiseringer.

Den portugisiske økonomi- og arbejdsminister Álvaro Santos Pereira vil ifølge Portugese American Journal ikke præcisere om fridagene inddrages allerede fra i år, når ændringen er vedtaget i parlamentet.

Du kan finde en masse nyttige informationer om Portugal i leksikonet her på hjemmesiden, blandt andet om helligdage i Portugal (de akutuelle).